Vad är arbetsmarknadsdagen?

Arbetsmarknadsdagen, som skapas av studenter för studenter hålls årligen sedan 2015 vid Högskolan i Halmstad. För oss är det mer än "bara" en näringslivsmässa; det är en bro mellan akademisk teori och praktisk tillämpning. Genom att sammanföra ambitiösa studenter och framstående företag, främjar Arbetsmarknadsdagen inte bara nätverkande och karriärbyggande men också kunskapsöverföring. Studenter får en unik chans att förstå de verkliga kraven och förväntningarna i arbetsvärlden, medan företagen får tillgång till en ung, innovativ talang redo att forma framtidens affärsvärld. Det är en plats där studenter kan hitta praktikplatser, idéer till projekt- och examensarbeten, sommarjobb, och till och med startpunkter för sina karriärer. För företag, är det en ovärderlig möjlighet att visa upp sig och rekrytera de bästa och ljusaste, allt i en dynamisk, interaktiv miljö som uppmuntrar öppen dialog och långsiktiga relationer - en win win situation tycker vi i styrelsen!

Eventet äger rum på Högskolan i Halmstad den 21-22 februari 2024, uppdelat i en föreläsningsdag följt av en mässdag. Mässan är Högskolans största karriärevent, samt en utav Sveriges största företagsmässor som år 2023 hade över 80 företag på plats. 

Längre ned på sidan hittar du alla utställande företag 2024!

Q/A mässdagen 2024

När och vart är mässan? 

Mässan hålls den 22 februari 2024 kl 10-16 i Idrottscentrum vid Högskolan i Halmstad. 

Behöver man en biljett? 

Nej det behövs ingen biljett till mässan som besökare. Det är ett gratisevent för alla studenter! 

Vilka möjligheter finns det för jobb eller praktikplatser?

Goda möjligheter! Möjligheterna varierar naturligtvis beroende program, årskurs och vilken typ av arbetsform man letar efter. Se till att komma väl förberedd för att maximera ditt besök. Läs mer om vad varje företag söker längre ned på sidan via länken "information om företagen".

Vilka branscher finns representerade på mässan?
Arbetsmarknadsdagen strävar för en mångfald av branscher, vilket speglar vårt engagemang att tillgodose de varierade
intressen och karriärambitioner hos alla studenter. Vi jobbar efter att inkludera en bredd av branscher för att säkerställa att varje student hittar relevanta och inspirerande möjligheter. 

Det är dock viktigt att notera att närvaron av olika branscher kan variera på grund av många olika skäl, till exempel rekryteringsbehov och ekonomiska skäl. Vi uppmuntrar studenter att ha ett öppet sinne och utnyttja möjligheten att utforska både välbekanta och nya branscher. Även om din specifika drömbransch inte kan har en stor närvaro, finns det alltid möjligheter att upptäcka oväntade vägar och knyta värdefulla kontakter som kan berika din framtida karriär!

Hur kan man förbereda sig?  

Att komma väl förberedd kan göra stor skillnad för din framgång. Nedan har vi samlat våra bästa tips för hur du kan förbereda dig på bästa sätt:

Läs på om företagen och förbered frågor: Ta reda på vilka företag som kommer att närvara och lär dig om deras verksamhetsområden, aktuella projekt, företagskultur och eventuella jobbmöjligheter eller praktikplatser de erbjuder. Tänk ut några frågor att ställa till dem!

Förbered en "elevator pitch":
En kort och koncis presentation om dig själv som inkluderar din utbildningsbakgrund, dina
intressen, och vad du söker hos ett företag. Öva på att framföra detta smidigt och självsäkert.

Öva på intervjufrågor:
Även om du inte kommer att genomgå en formell intervju på mässan, kan det vara bra att vara förberedd på typiska intervjufrågor. Detta kan hjälpa dig att svara klart och tydligt när du interagerar med arbetsgivare.

Samla visitkort och kontaktinformation: Ha visitkort eller enkel kontaktinformation redo att dela ut. Samla också visitkort från de personer du möter för att kunna följa upp efter mässan. Skicka ett tackmeddelande till de personer du pratade med. Detta kan vara en kort e-post där du tackar för deras tid och uttrycker ditt fortsatta intresse.

Linked-in: Om du har en LinkedIn-profil, se till att den är uppdaterad. Många arbetsgivare kommer att kolla in den.

Ha KUL: Glöm inte bort att ha roligt också!

mässan 2024

Fotograf: Samuel Blank

 

Miniföreläsningar 2024

Under mässdagen kommer det att hållas två stycken miniföreläsningar i DLC (Q-huset). Dessa är gratis och det behövs ingen biljett, det är drop in. Missa inte denna chansen att inspireras!

Ängelholms sjukhus och Helsingborgs lasarett
Kl 11.00-12.00

Läser du till sjuksköterska? Då har vi något speciellt för dig! Ängelholms sjukhus och Helsingborgs lasarett kommer att presentera deras innovativa projekt om rotationstjänstgöring och onboarding, skräddarsytt för att ge en flygande start i din karriär som sjuksköterska. De kommer att prata om forskningen om att vara ny i yrkesrollen som sjuksköterska. De kommer att utforska gapet mellan förväntningar och verklighet, och ge insikter som förbereder dig för de utmaningar och möjligheter som väntar i din nya yrkesroll.


Men det slutar inte där! De kommer också att dela med oss av praktiska tips och strategier för att navigera i din nya arbetsmiljö. Du får värdefulla råd om hur du kan hantera stress, bygga professionella relationer och utveckla dina färdigheter på ett effektivt sätt.

AI sweden
Kl 13.30-14.30

AI Sweden står i spetsen för att driva på utvecklingen av tillämpad artificiell intelligens. Som Sveriges nationella centrum för AI har de ett tydligt uppdrag: att påskynda användningen av AI till förmån för vårt samhälle, vår konkurrenskraft och för alla som bor i Sverige. Genom deras samarbete, som inkluderar över 120 partners från både privat och offentlig sektor samt akademin, kan de tackla utmaningar med både snabbhet och djärvhet.

Föreläsningen är en unik möjlighet för studenter från alla högskolans program att få insikt i hur AI omvandlar olika sektorer och bidrar till att forma vår framtid. Oavsett om du studerar ekonomi, ingenjörsvetenskap, humaniora eller något helt annat, kommer du att finna värde i hur AI kan tillämpas inom ditt område.

Gå inte miste om denna chans att vara i framkant med kunskap om AI och dess roll i samhällets framsteg. Detta är en perfekt möjlighet att bredda din förståelse, inspireras och kanske även hitta din egen väg inom den spännande världen av artificiell intelligens. AI Sweden ser fram emot att välkomna dig och utforska AI:s gränslösa möjligheter tillsammans!

Utställare 2024

Nedan presenteras utställande företag till mässan! 
Vill du läsa mer om varje företag? Klicka på länken nedan:

Minimässa 2024

Nedan presenteras årets utställande företag till minimässan!
Den sker i anslutning till stora mässan